Home Over mij

Een leven lang op zoek naar mezelf en mijn eigen kracht

Mijn schooljaren waren een ware beproeving. Als hoogsensitief kind en jong volwassene voelde ik me voortdurend onbegrepen. Anderen zagen me niet voor wie ik werkelijk was. Diep vanbinnen verlangde ik naar erkenning, maar keer op keer ervaarde ik de pijn van onzichtbaarheid. Wie ik was en mijn eigen kracht waren voor mij totaal onbekend.

Als reactie op die pijn ontwikkelde ik een overlevingsmechanisme: ik ging anderen pleasen. Hun belangen en behoeften stelde ik boven die van mezelf. Mensen lezen was mijn tweede natuur, en ik zette die gave in om anderen het naar de zin te maken. Daarmee vervloog mijn eigen energie razendsnel. Dingen doen waar ik niet achter stond, mezelf voor de gek houden: het werd een tweede natuur.

De tol die ik betaalde was hoog. Continue stress eiste zijn tol op mijn lichaam. Onverklaarbare klachten stapelden zich op: buikpijn, darmklachten, hoofdpijn. Overprikkeling loerde om de hoek, en drukte kon ik niet meer verdragen. Hierdoor voelde ik me vaak ziek, zwak en misslijk.

Ik was mezelf volledig kwijtgeraakt wat uitgelopen is tot een burn-out met een opvlamming van de ziekte van Crohn. Was dit alles wat er was? “Nee! dat kan ik niet geloven hier wil ik wat aan doen”, was mijn instelling!

Léon die aan tafel zit in gesprek.

Het keerpunt: De ontwaking van mijn innerlijke sjamaan

De vraag “Waar krijg jij energie van?” raakte me diep. Het was alsof een sluier werd opgetild en ik ineens de sleutel tot mezelf zag. De kinderdroom die ik lang had weggestopt, kwam weer bovendrijven: sjamaan worden.

Al die jaren van me onbegrepen voelen, aanpassen aan anderen en van overprikkeling, bleken nu mijn kracht te zijn. Mijn hoogsensitiviteit, mijn intuïtie, mijn diepe verbinding met de natuur – het waren allemaal gaven die me in staat stelden om de wereld op mijn unieke manier te ervaren.

De weg naar mijn ware zelf was niet gemakkelijk. Ik moest in mijn opleidingen, mezelf bevrijden van belemmerende overtuigingen, en diep in mijn innerlijke kracht duiken. Maar met elke stap die ik zette, voelde ik me meer compleet, meer mezelf.

En nu?

 • Trots: Ik ben trots op de man die ik ben geworden, op de sjamaan die ik in mijn kracht heb gezet.
 • Zelfvertrouwen: Ik sta krachtig en zelfverzekerd in het leven, met een diep innerlijk weten.
 • Hartgericht: Ik leef vanuit mijn hart, in verbinding met mijn intuïtie en mijn passie.
 • Lichtwerker: Ik help anderen om hun eigen kracht te vinden, te verbinden wie ze werkelijk zijn.

Mijn reis is nog lang niet voorbij, maar ik ben dankbaar voor elke stap die ik heb gezet. De sjamaan in mij is ontwaakt, en ik ben klaar om mijn licht te delen met de wereld.

Mijn visie over het vinden van jezelf en jouw eigen kracht

Ik ben ervan overtuigd dat het vinden van jouw eigen kracht niet iets moeilijks hoeft te zijn. Wat ik nodig had was geen uren praten maar echt met mijzelf en mijn belemmerende overtuigingen aan de gang gaan. Wat belemmerd me en waarom, wat houd me tegen? Dit kon ik ontdekken door mijn sjamanistisch werk. Door die belemmeringen te ontdekken en vervolgens sjamanistisch te behandelen. Door die behandelingen kon ik veranderingen in mijn leven doorvoeren en mijn eigen kracht terugvinden.

De mensen die mij goed kennen weten dat:

 • Nuchter ben en wanneer het te zweverig wordt ik een beetje ongemakkelijk wordt.
 • Bereik wat ik wil bereiken al is het er onder, over of doorheen met of zonder mooie afsprong komen doe ik er.
 • Doelloze dingen doen voor mij niet is weggelegd.
 • Ik nooit moe ben.
 • Stilzitten voor mij ontzettend moeilijk is.
 • Je mij kan bellen om 2 uur met een probleem en als (ik wakker wordt) je help no matter what.
 • Wanneer ik iets uitzoek de onderste steen boven krijg.
 • Als ik gefocust ben op iets dan kun je blijven roepen wat je wilt maar dan komt het niet zo goed binnen. Raak me dan even aan dan kunnen makkelijker praten.
 • Voordat ik de deur uit ga zorg ik altijd dat mijn haar goed zit.

Zo, nu heb je een goed beeld van mij. Spreekt mijn verhaal je aan, herken je je in mijn verhaal en wil je ook echt jouw eigen kracht vinden? Stuur me dan een bericht! Dit kun je dit hier doen.

Mijn succes is niet zonder hulp

Voordat ik deze “over mij” pagina eindig wil ik stil staan bij het feit dat mijn succes niet zonder hulp is geweest. Ik wil in het bijzonder mijn gezin bedanken en even extra in het bijzonder Nicole. Mijn steun en toeverlaat zij is diegene die mij echt overal in steunt en gesteund heeft ook in mijn hoogsensitiviteit. Zonder haar was ik niet waar ik nu ben gekomen en heb behaalt. Deze woorden zijn voor jou: Ik dank je met heel mijn hart voor de ongelofelijke steun die ik aan jou heb. De obstakels die ik heb overwonnen zijn mede door jouw vertrouwen en geloof in mij behaald. Dank je wel lieverd dat je er altijd voor me bent geweest ookal weet ik dat je er af en toe flauw van werd als ik voor de zoveelste keer weer wat aan je vroeg.