Home Blog Edelstenen Werking Rozenkwarts: de steen van liefde en zelfliefde
Rozenkwarts

Werking Rozenkwarts: de steen van liefde en zelfliefde

Rozenkwarts is een van de meest populaire edelstenen ter wereld. De werking van Rozenkwarts wordt geassocieerd met liefde, vriendschap, vergeving en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een zachte, kalmerende werking en wordt daarom vaak gebruikt om stress, angst en verdriet te verminderen.

Werking op het fysieke lichaam door rozenkwarts

Op het fysieke lichaam heeft rozenkwarts een positieve werking op het hart, de bloedsomloop, de borsten, de longen en de vruchtbaarheid. De steen kan helpen bij hartklachten, hoge bloeddruk, brandwonden, borstkanker, longontsteking en vruchtbaarheidsproblemen.

Werking op het emotionele en mentale lichaam door rozenkwarts

Op het emotionele en mentale lichaam heeft rozenkwarts een positieve werking op liefde, vriendschap, vergeving, zelfacceptatie, zelfvertrouwen en creativiteit. De steen kan helpen bij:

  • Verhogen van liefde voor jezelf en anderen
  • Verminderen van stress, angst en verdriet
  • Verhogen van zelfvertrouwen en eigenwaarde
  • Verbeteren van relaties
  • Geeft een geborgen gevoel (ideaal bij jonge kinderen)

Hoe gebruik je rozenkwarts?

Rozenkwarts kan op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt de steen dragen als sieraad, bijvoorbeeld als ketting, armband of ring. Je kunt de steen ook op je lichaam leggen, bijvoorbeeld op je hartchakra of op een plek waar je pijn of spanning voelt.

Een andere manier om met rozenkwarts te werken, is door de steen te mediteren of te visualiseren. Je kunt de steen bijvoorbeeld in je hand houden en je richten op de liefde die de steen uitstraalt. Je kunt ook visualiseren hoe de steen je hart opent en je liefdevolle energie geeft. Gebruik de rozenkwarts in jouw meditaties en visualisaties. Op deze manier kun je de kwaliteiten van rozenkwarts gemakkelijk gebruiken, waardoor het makkelijker wordt om visualisaties voor jezelf te doen.

Conclusie

Rozenkwarts is een krachtige steen die je kan helpen om meer liefde, vriendschap, vergeving en zelfacceptatie in je leven te brengen. De steen is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of levensfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere artikelen