Home Blog Informatie over Sjamanisme Wat is een Sjamaan
Sjamaan met kruiden

Wat is een Sjamaan

Een Sjamaan is iemand die de mens, natuur en geestenwereld om hem heen dient. Hij is de brug tussen de fysieke- en niet fysieke wereld. Hij communiceert met de niet fysieke wereld om meer informatie van problemen of vragen te krijgen. Door deze informatie te verkrijgen is het mogelijk om intensere healingen en diepgaandere adviezen of raad te geven.

Functie Sjamaan?

Sjamanisme gaat al eeuwen terug, het is niet duidelijk wanneer het precies begon, wel kunnen we stellen dat dit al vanaf het begin van de mens bestond. Nu zijn er nog steeds stammen waar een Sjamaan aan het werk is, deze stammen hebben hem dan ook een nodig om te overleven. De Sjamaan heeft vele functies binnen zo’n stam, denk bijvoorbeeld aan; healer, psycholoog, kruidengeneeskundige, droomuitlegger, raadgever, adviseur, voorspeller en nog zoveel meer.

Wat maakte een Sjamaan belangrijk?

Een Sjamaan kan bij van alles helpen binnen een stam.

Stel je voor: Jij bent de stamhoofd en je hoort dat het voedsel bijna op is. Omdat je jouw leden niet zomaar het wild in wilt sturen met alle gevaren van dien ga je als eerst naar je Sjamaan. Je vraagt hem uit te zoeken waar voedsel te vergaren is. Hij zal middels een trans reis en hulp van zijn Spirit Helpers uitzoeken waar de leden heen moeten. Als hij dit gezien heeft en weet waar het voedsel te vinden is verteld hij dit aan jou.

Tijdens de reis zal de Sjamaan Prayers (gebeden) doen, om er zeker van te zijn dat ze veilig op weg kunnen.

Genezen van zieke stamleden

Naast het voorspellen en adviseren waar voedsel te vinden is, is het ook belangrijk wanneer stamleden ziek zijn deze terecht kunnen bij de Sjamaan.

Je gaat ook naar de Sjamaan voor genezing en gezondheid. Hij maakt weer contact met zijn spirit helpers. Vervolgens kijkt hij samen met zijn helpers wat de beste manier is om de ziekte te genezen.

Wanneer één persoon last heeft van een ziekte zal alleen deze persoon een healing krijgen. Ook kan het voorkomen dat een hele stam ziek is geworden. Hij kan er dan bijna vanuit gaan dat er meer aan de hand is. Bijvoorbeeld een negatieve energie die de stam is binnengedrongen. Deze energie kan worden verwijderd door middel van een ritueel of meerdere prayers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere artikelen